Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Frisklivsaktiviteter

 

Hverdagskondis:

Utendørs aktivitet i Prestfoss. Passer for deg som vi bli mer aktiv. Du lærer enkle kondisjonsøvelser, styrke og avspenningsteknikker som du kan bruke i hverdagen. Innhold i økta er som hovedregel utendørsaktivitet i ca. 45-60 minutter. Innendørs aktivitet med matteøvelser og avspenning ca. 30 minutter. Totalvarighet 1,5 time.  Aktiviteten foregår på et begrenset område, og passer derfor for de fleste uansett form. Men må kunne være gående/stående i minimum 60 minutter. Klær etter vær. Etter aktivitet er det mulighet for sosial samling på Frivilligsentralen med gratis kaffe/te. Ta gjerne med niste

Oppstart onsdag 1. februar 2023 kl. 10.00 - 11.30.
Oppmøte Sentrumsgården Prestfoss, utenfor frivilligsentralens lokaler.

Gratis. For mer informasjon og påmelding, ring/sms 906 23 3 48.


Bassengtrening i Prestfoss:

Vannaktivitet med kondisjon-, styrke og bevegelighetstrening som passer for alle. Aktivitet i varmt vann gir gode muligheter for bevegelse og lindring.
Timen ledes av instruktør med musikk i bakgrunnen. Aktiviteten følger skoleruta med fri i ferier. Bassenget er åpent i perioden etter høstferiet (uke 41) og til ca. 1. mai.

Torsdager kl. 18.00-19.00.

Egenandel kr. 450,- i vårhalvåret. Vipps/faktura. Gratis prøvetime.

Kontakt Frisklivssentralen for mer info: tlf. 906 25 366 

 

Sterk og stødig

Sterk og stødig er treningsgruppe tilpasset for seniorer som opplever ustøhet med begynnende funksjonssvikt som har behov for balanse- og styrketrening.

Deltakeren i Sterk og Stødig er over 65 år og:

  • Bor i eget hjem
  • Klarer seg uten særlig hjelp og bistand fra kommunen. Det betyr at man kanskje har noen hjelpemidler, trygghetsalarm eller matombrining, men klarer set uten hjemmesykepleie.
  • Er i stand til å gå uten hjelpemidler innendørs. Dette er viktig for å kunne følge Sterk og Stødig-treningen i stående eller gående på en trygg måte.
  • Erfarer endringer i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner. Dette er ikke nødvendigvis synlig endriger for andre, men kan være veldig beregrensende for personer som kjenner på det.

Treningsprogrammet:
Innholdet i treningsprogrammet i Sterk og Stødig består av følgende deler:
Oppvarming, kondisjonsdel, styrkeøvelser, balanseøvelser og nedtrapping. De spesifikke øvelsene som inngår i hver av delene i treningsprogrammet er forskningsbasert og inngår i kursmateriellet.
 

Påmedling: Alle som ønsker å delta må mede seg på ved å ringe:
Fysioterapeut: Anne Mari Flatin tlf. 481 83 522
Frisklivskoordinator Mari Albjerk tlf. 906 25 366

Oppstart: 27. februar kl. 10.00-11.00. Deretter aktivitet en gang i uka til ut mai (med unntak av ferier og ehlligdager)
Sted: Treningsrommet, Sentrumsgården i Prestfoss. 
Etter aktivitet er det mulighet for sosial samling på Frivilligsentralen med gratis kaffe/te. Ta gjerne med niste.

 

www.fritid123.no finner du oversikt over alle fritidsaktiviteter i Modum, Sigdal og Krødsherad.

basseng[1]