Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

MOT

MOT bevistgjør og styrker ungdomens mot - til å leve, bry seg og si nei.
MOT samarbeider med ca 300 skoler og når 65.000 ungdommer over hele Norge.
Det gjennomføres over 15.000 MOT-møter på ca. 300 skoler hvert år, og MOTs ildsjeler bruker årlig 30.000 timer i klasserommet.
MOTs målgruppe er alle ungdommer er en skole eller en ommune har inngått enpartneravtale med MOT. Det er dokumentert at MOT har effet på flere områder: Ungdommens selvtillitt, optimisme og mot. I tillegg styrkers opplæringskvalitet og læringsorientering ved bruk av MOT. MOT forebygger hyppig mobbing, mistrivsel, gruppepresse, ensomhet og rusmiskbruk. MOT beskytter mot de mest negative utslagene i ungdomstiden.

I gjennomføring brukes MOT-medarbeiderne (skolepersonell, politi, idrettstrenere, ungdommer o.a.). Ildsjelene våer er håndplukket og er fremragende til å nå inn til ungdom. Fisse tar ungdom på alvor og gløder ofr ungdomsliv. De møter målgruppa på ungdoms premisser, bl.a. gjennom 23 opplevelsesrike MOT-møter i klasserommet i løpet av ungdomsskolen og videregående. Gjennom ung til ung-formidling, øvelser, historier, dialog og rollespill bevistgjøres ungdom til å ta egne valg, ta vare å hverandre og vise mot.

MOT har en rekke forsterkningstiltak utover skoleprogrammene, som MOT-turneen, MOT-Camp og Mestringsreisen.

MOT har en helhetlig modell for hvordan skoler og lokalsamfunn kan jobbe sammen med ungdom, som involverer både fritidsarena og foreldre.

MOT er også et verktøy for kulturforebyggin og verdibasert ledelse både på skoler og i kommuner. Ved å bruke MOT skaper man en positiv lagspill-kultur og en felles forståelse for ansvaret vi har for hverandre.

MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Iniativtakere var skøyteløper Atle Vrvik og Johann Olav Koss.

MOT er også etablert i Sør-Afrika, Thailand og Danmark.