Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Viktig informasjon for alle i Sigdal kommune

Folkehelseinstituttet har nå meldt ut at Corona-situasjonen i Norge går inn i en ny fase ettersom det nå er personer i Norge hvor man ikke kjenner smittekilden. 

 

Korona - logo redigert.png
Folkehelseinstituttet har nå meldt ut at Corona-situasjonen i Norge går inn i en ny fase ettersom det nå er personer i Norge hvor man ikke kjenner smittekilden. Corona kan ikke sammenlignes med vanlig influensa da sykdommen er helt ny i Norge; der finnes ingen vaksine og ingen har immunitet. Derfor er eneste tiltak å hindre smitten og vi må alle stå sammen for å forhindre smitten i vårt lokalsamfunn i en dugnad for å beskytte hverandre og spesielt de eldre og svake. For den enkelte kan tiltakene kjennes drastiske, men erfaringer fra utlandet viser at dette er en alvorlig sykdom med potensiale til å legge ned helsevesenet. Det er viktig at vi forhindrer smitte, så færre får sykdommen og forsinke utbredelsen av smitten, slik at helsevesenet har kapasitet til å behandle de syke ordentlig.

Kommunenes kriseledelse har, etter anbefaling fra kommuneoverlegen og på grunn av situasjonen i Norge, valgt å kansellere jobbreiser og kurs utenfor kommunen. Dessuten kanselleres større møter og forsamlinger i kommunen. Disse tiltak er etter føre var-prinsippet da vi ikke vet nok om sykdommens utbredelse i Norge, og fra andre land ser vi at spredningen går fort. FHI har ennå ikke anbefalt skole- og institusjonsstengning, men med den seneste utviklingen utelukker vi ikke at dette kan bli nødvendig.

Våre råd til innbyggerne i Sigdal er derfor:

  • Vask eller sprit hendene ofte.
  • Host vekk fra folk, helst i papir som kastes, evt i hender som vaskes umiddelbart eller om du må; i albuen.
  • Dropp alle fritidsaktiviteter.
  • Ikke reis noe sted; særlig ikke utenlands, med fly eller kollektivtransport om ikke du MÅ.
  • Ha hjemmekontor om du kan.
  • Ferdes minst mulig ute der andre også ferdes. 
  • Er du syk: hold deg hjemme! 
  • Unngå å besøke omsorgssentre og helsestasjon dersom du har vært i utlandet eller vært i storbyer i Norge de siste 14 dager.

Dessuten vil vi anbefale alle idrettslag, virksomheter og foreninger i kommunen å unngå reiser ut av kommunen, å kansellere alle arrangementer med mer enn 50 deltakere, slik som kino, årsmøter, fester osv, og overveie nødvendigheten av andre arrangementer - spesielt dersom det inkluderer folk som har vært på reise eller bor utenfor Sigdal kommune.

Vi vil også anbefale befolkningen å minimere sosial kontakt til det strengt nødvendige, inklusiv å holde minst en meters avstand til andre og ikke gi håndtrykk. Har du hatt tegn til luftveisinfeksjon med hoste, tungpustenhet, sår hals og feber er det viktig å unngå å utsette andre for sykdom - uansett om du har vært ute å reist eller ikke. Det betyr at du da må bli hjemme til du er i form. Dette betyr også at dersom dine barn har samme symptomer må de bli hjemme fra skole eller barnehage.

Vi håper derfor at alle , for å beskytte de svakeste og mest mottakelige i samfunnet, sammen tar ansvar og forsinker utbredelsen av smitte i Sigdal mest mulig. Vi oppfordrer dere til å sjekke kommunen sin hjemmeside daglig for informasjoner om nye tiltak.

Med vennlig hilsen og takk for hjelpen!

Tine Norman                                                                         Jostein Harm
ordfører                                                                                 kommunedirektør