Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

TT-TJENESTE (Transporttjeneste for funksjonshemmede)

Fra 01.01.2021 overtar Viken fylkeskommune ansvaret for tildeling av TT-tjeneste. Nye søknader om TT-tjeneste skal derfor sendes til Viken fylkeskommune, TT Transportforvaltning, Postboks 220, 1702 Sarpsborg. Viktig at nye søknadsskjemaer benyttes. Disse finner du på viken.no/tt.  Alle som har en aktiv tjeneste i dag vidreføres automatisk. For mer informasjon gå inn på Viken sine netttsider: viken.no/tt. Der ligger det mye nyttig informasjon. Der vil også de nye søknadsskjemaene ligge.  Formålet med TT-tjenesten er å gjøre funksjonshemmede i Viken mer mobile og i stand til å delta i det alminnelige samfunnsliv. Det betyr at det er ment til transport til aktiviteter i hverdagen over hele året. Tjenesten er fortrinnsvis et transporttilbud fra dør til dør for innbyggere som ikke kan eller har vesentlige vanskeligheter med å nytte det ordinære kollektivtransporttilbudet.

Hvem omfattes av TT-tjenesten?

Vi gjør oppmerksom på at ingen av søkerne i utgangspunktet har rett til, eller krav på transporttilbudet. Funksjonshemmede kan søke på TT- tjenesten fra kalenderåret de fyller 12 år. TT-tjeneste tildeles etter gitte retningslinjer gitt av fylkeskommunen for et år av gangen. Det blir foretatt en vurdering av hver enkelt søker og tildeles etter en helhetsvurdering av alle søkerne.  

 

Hva kan TT-tjenesten brukes til:

Tjenesten kan brukes til transport med drosje når du skal på besøk, på handletur, til møter, til dagsenter og andre fritidsaktiviteter. Tjenesten kan brukes i hele landet, så fremt transportøren godtar det. Det tilstrebes en jevn bruk av TT, fremfor å bruke hele beløpet på kun én reise.

 

Hva TT-tjenesten ikke kan brukes til:

Har du behov for drosje til lege / tannlege? TT-tjenesten er ikke ment å brukes til lege eller andre reiser som dekkes av folketrygden / NAV. Du kan ha krav på å få dekket disse reisene fra NAV / trygden. Du skal ikke behøve å bruke TT til dette. Snakk derfor med ditt lege-/tannlegekontor!

TT-tjenesten er ikke ment som en erstatning for manglende kollektivtrafikk.

Ønsker du mer informasjon om TT-tjenesten kan du henvende deg til Viken fylkeskommune på: tt.samferdsel@viken.no  eller på telefon: 32 30 00 00. Anbefaler å gå inn på Viken sine nettsider: viken.no/tt. Mye nyttig informasjon ligger her.

 

 

Brukere som allerede har TT-tjeneste, trenger ikke å søke på nytt og vil få informasjonsbrev fra fylkeskommunen når nytt TT-år begynner 1. januar.