Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Legesenteret informerer

Vi opplever nå som forventet lokal økning av corona-smitte. Heldigvis er det god vaksinasjonsdekning, og de aller fleste får kun lette til moderate symptomer. Man behøver da ikke nødvendigvis lege-oppfølging, men kan se an, og heller kontakte hjelp dersom man opplever tydelige symptomer og allmennpåvirkning.

 

Økt smitte vil påvirke muligheten til vanlig organisering og drift av Prestfoss Legesenter, fordi man også der må regne med smitte blant leger og legesekretærer.  

Det vil bli nødvendig å  endre organisering og drift ved legesenteret 2-3 uker fremover:

 

1. Avtalte fysiske konsultasjonstimer må begrenses. Det som kan vente må vente. Pasienter oppfordres til å ta kontakt via e-konsultasjon, slik at fastlegen kan vurdere om det er behov for fysisk oppmøte.

2. Pasienter kan oppleve at det er vanskelig å komme gjennom på telefon de neste ukene. Vi oppfordrer alle til å ta bruke helsenorge.no for bestilling av medisiner/timer .

3. Vi oppfordrer koronasyke pasienter til å bruke egenmeldinger. De som likevel trenger sykemelding kan starte en e-konsultasjon med fastlegen på helsenorge.no

4. Foreldre med syke barn kan benytte seg av omsorgsdager – også kalt sykt barn-dager. Vi minner om at antall omsorgsdager er doblet også for 2022. 

5. Eggedal legekontor: ved økende smitte blant leger og helsesekretærer kan det bli nødvendig med en kortvarig stenging på grunn av personalmangel. Pasienter som har avtalte timer vil få beskjed direkte.