Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Hønsehirse langs FV 287 - Hørja bru

I Sigdal har vi fram til i høst kun hatt noen ganske få eiendommer med funn av hønsehirse. Dessverre har vi nå den siste tida gjort svært mange funn langs med fv 287. Funnene er sammenfallende med området det har foregått veiarbeider og gjelder fra Hørja bru til enden av Flågansletta, og videre fra Strandefjorden og til Båsegårdene.

Det er observante grunneiere som har oppdaga planta. Hønsehirsa er i stor grad oppdaga i veikantene til fv 287 som tilhører Viken Fylkeskommune (FK). Utfordringa er at denne planta sprer seg raskt og noen steder har den nå kommet inn på dyrka mark. Viken FK er kjent med problemet og har vært ute på befaring. I dette området er det iverksatt tiltak. Samtlige eiendommer som grenser inntil disse områdene har fått eget informasjonsskriv fra Viken fylkeskommune.

Hønsehirsa er definert som et av verdens verste ugras og kan forårsake et betydelig avlingstap om den ikke bekjempes. Planta sprer seg raskt og den har en enorm frøproduksjon. Den er klarer seg godt både ved tørke og mye fuktighet. Den er varmekjær og spirer over lang tid. Frøa kan overleve mer enn 10 år i jorda. Planta kan variere med høyde fra 5 til 170 cm. Det er ekstra viktig at alle følger ekstra godt med framover slik at evt hønsehirse oppdages raskt. Om man finner høsnehirse luk vekk planta og brenn plantematerialet. Vedlagt ligger link med nyttig informasjon om Hønsehirse | NLR Viken

 

Bildene under fra en veikant langs FV 287.

Hønsehirse - Hørja - bilde 1.pngHønsehirse - Hørja - bilde 2.png