Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Gratis legemidler for røykeslutt

Sigdal kommune er heldige og får delta i et pilotprosjekt på røykslutt hvor det gis ut gratis legemidler. Vi er en av 21 kommuner i Vestre Viken som tilbyr dette, noe som er gull for våre innbyggere.

Røykeslutt.jpg

Et flott tilbud for deg som bor i Sigdal kommune! Sigdal er en av kommunene i Vestre Viken som skal teste ut prøveprosjektet hvor det gis ut gratis legemidler og veiledning for de som vil slutte å røyke. Et liknende prosjekt er blitt gjort i Danmark med gode resultater hvor halvparten av de som deltok var røykfrie etter 6 måneder. Tilbudet gis til personer som bor eller oppholder seg i kommunen, og som er dagligrøykere.

Dersom du er interessert eller vil vite mer – ta kontakt med frisklivssentralen i Sigdal kommune.

Telefon/sms: 90625366

 

Faktaboks – pilotprosjekt røykslutt

  • 60–70 prosent av de som røyker daglig ønsker å slutte.
  • Den mest effektive metoden for å lykkes er å bruke legemidler i kombinasjon med profesjonell veiledning.
  • Høsten 2020 starter et pilotprosjekt hvor Helsedirektoratet betaler for veiledning og røykesluttlegemidler til personer som røyker daglig.
  • Tilbudet er for personer som oppholder seg i opptaksområdet til Vestre Viken helseforetak.
  • Personer i pilotregionen som røyker daglig, vil derfor få tilbud om gratis, godkjent legemiddel for røykeslutt i inntil 12 uker.
  • Personene må forplikte seg til å følges opp med kurs eller individuell veiledning i kommunen (primært hos frisklivssentralen, eventuelt hos fastlege).

 

Modum kommune er også med prosjektet, her kan du lese mer om dette:  https://www.nrk.no/osloogviken/undersoker-om-gratis-legemidler-gjor-at-flere-stumper-royken-1.15163489