Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Gjenvinningsstasjon i Nedre Eggedal - informasjon vektgrense kjøretøy

RfD (Renovasjosselskapet for Drammensregionens IKS) informerer:
RfD har gjort en ny vurdering og kommet til at besøkende på Nedre Eggedal gjenvinningsstasjon kan levere avfall med kjøretøy inntil 7,5 tonn, på alle dager stasjonen er åpen. Dette er den samme vektgrensen som benyttes på de største gjenvinningsstasjonene i Drammensområdet (Mile, Lyngås og Lindum).
I sommer ble beslutningen om å sette en vektgrense på 3,5 tonn gjort som et midlertidig sikkerhetstiltak grunnet pågående asfalteringsarbeider, i kombinasjon med mye besøk. Dette arbeidet er avsluttet, og begrensningen er opphevet. Gjenvinningsstasjonen er nå ferdig asfaltert og oppmerket, og har fått flere konteinerplasser.

 

På hverdager når det lite besøk, vil betjeningen kunne utvise mer skjønn enn på lørdager når det er mye besøk. Dette gjelder for eksempel bruk av traktor, som i noen tilfeller kan tillates som en lokal tilpasning. Vi vil strekke oss langt for å imøtekomme innbyggernes ønsker, men vil alltid prioritere sikkerhet høyt.
Vi ber om forståelse for at RfD har et løpende behov for å gjøre sikkerhetsvurderinger på gjenvinningsstasjonen. Inne på stasjonen er de besøkende avhengige av å gå ut av egen bil for å levere avfallet sitt. De største kjøretøyene skaper lett uoversiktlige situasjoner, og det er viktig at gående kan bevege inne på området uten fare for egen sikkerhet.
Gjenvinningsstasjonen har følgende åpningstider:
  • tirsdag kl. 09.00 - 16.00
  • fredag kl. 12.00 - 19.00
  • lørdag kl. 09.00 - 16.00