Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Ergoterapi

Ergoterapi bygger på det grunnsyn at det er av helsemessig verdi å kunne føre et aktivt og selvstendig liv. Målsetningen for ergoterapi er å fremme menneskers mulighet til å fungere i sine omgivelser og mestre daglige gjøremål.

Vilkår/forutsetninger: Ergoterapeuten tilbyr tjenester til personer i alle aldre som av ulike grunner har eller står i fare for å få problemer med å utføre sine daglige gjøremål, eller som risikerer helseproblemer som påvirker de daglige gjøremål.

Ergoterapeutens oppgave er å kartlegge, vurdere og iverksette tiltak i forhold til menneskers daglige aktiviteter (ADL). Dette kan foregå i institusjon, brukers hjem, skole/barnehage eller på rehabiliteringsavdelingen.

Eksempler på tiltak: Funksjonstrening og stimulering (sensoriske, kognitive/perseptuelle, motoriske funksjoner). ADL-vurdering/trening (tiltak i forhold til daglige gjøremål: personlig stell, husarbeid, lek, læring). Tilpassing og tilrettelegging av aktiviteter og miljø/bolig (nye eller alternative teknikker) Tekniske hjelpemidler. Fysisk tilpassing. Veiledning/rådgivning og informasjon/undervisning

Ergoterapeuten har hovedansvaret for hjelpemiddelsformidlingen.

Ergoterapeuten arbeider tett med bruker, pårørende, andre yrkesgrupper, avdelinger og etater. Ut fra felles mål og forståelse kan vi samarbeide for å finne en løsning på hverdagen.

Saksgang: Ergoterapeuten kan kontaktes direkte eller via hjemmetjenesten.

Kontaktperson: ergoterapeut Sina S. Gjellum Telefon: 32 71 22 19 E-post: sina.s.gjellum@sigdal.kommune.no