Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Anbefaling om ny oppfriskningsdose (4. dose) med koronavaksine.

 

FHI anbefaler en ny oppfriskningsdose for følgende målgrupper: 
Personer 75 år og eldre og sykehjemsbeboere (oppstart fra 1. juli).
Personer 65 – 74 år, og personer i aldersgruppen 18 – 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 (planlagt oppstart 1. september).

Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose. Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen gjelder uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

Planlagt utsending av koronavaksiner er i uke 29, og vaksineteamet i Sigdal kommune planlegger derfor massevaksinasjon i nye lokaler i Sentrumsgården, (Borgestubakken 1) TORSDAG 28. JULI.

Personer 75 år og eldre kan bestille time til vaksinasjon på tlf. 476 88 007 mandag – torsdag kl. 08.30 – 15.00. Det vil også bli sendt ut SMS til aktuelle personer med tilbud om vaksine. Personer over 80 år har fått tilbudet tidligere i sommer, men det er fortsatt mulig å melde seg på for de som ikke tok imot tilbudet om oppfriskningsdose i juni.

FHI melder at vi nå er på vei inn i en sommerbølge med økt smitte som følge av en ny variant av omikron (omikron BA.5).