Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

20.11.21 – oppdatering fra kriseledelsen kl. 18.15

Midtkraft Nett har fortsatt alt av mannskaper ute for opprydding og feilrettinger på strømnettet i Sigdal og Eggedal. De jobber på flere steder i bygda og vil ta opp igjen arbeidet i morgen tidlig.

Mobildekningen i er også avhengig av strømforsyning, det vil derfor være store områder som fortsatt vil oppleve ingen eller svært begrenset dekning. Dette vil vedvare enda noe tid, tidligst i løpet av i morgen søndag. Enkelte abonnenter må også påregne noe lenger tid utover neste uke.

Det er gjenopprettet kraftforsyning av Eggedal sentrum med prioritet på Eggedal eldresenter og vann- og avløpsanlegget i Eggedal. Helse- og omsorgsetaten har derfor kunnet gjenopprette tilnærmet normal drift utover ettermiddagen.

Midtkraft har videre kunnet koble til følgende strekninger som er uten feil:

  • Eggedal sentrum og Granli området
  • Strøm opp til Tempelseter og Djupsjøen
  • Fra Bergshammern til Ruglandseter
  • Granli til Enger
  • Juvet Kopseng, Flata bru, Sole og Tangen nord m.fl.

Det er fortsatt enorme skader på enkelte strekninger i blant annet Nordbygda samt begge sidene langs Soneren med stort antall trær som er veltet over linjene, avrevne inntak til boliger og knekte stolper. Vi minner om at avrevne ledninger kan være strømførende, og vi ber derfor innstendig om at man ikke forsøker å rydde opp i dette på egenhånd.

I tillegg til alle feil på høyspentanlegget og overliggende kraftforsyning fra Glitre Energi har Midtkraft mottatt over 150 ulike feilmeldinger på lavspenten som vil ta tid å få rettet. Parallelt jobbes det med skøyting av fibernettet ved blant annet Horga.

Ambulanse er plassert i Prestfoss og Eggedal og Røde Kors er på vakt for ekstra beredskap gjennom natten.

Dersom innbyggere har behov for drikkevann kan dette tappes ved Eggedal Vannverk (skiltet ved avkjøring til Eggedal skole) samt ved inngangsdøra til kommunehuset i Prestfoss.

Servicetorget er bemannet igjen fra i morgen søndag for henvendelser fra kl. 09.00.

Kriseledelsen oppfordrer så mange som mulig om å dele mottatt informasjon til de som ikke har nett eller dekning, og bistå familie, naboer eller andre som eventuelt har behov for hjelp eller selskap.