Koronavirus - bilde pixabay

Koronainformasjon: vaksinering, testing og anbefalinger

KLIKK HER

Flagg+redigert

Mottak av flyktninger

KLIKK HER

Båndtvang

Den ordinære båndtvangen gjelder fra og med 1. april til og med 20. august. I Sigdal kommune er det i tillegg utvidet båndtvang pga husdyr på beite, slik at det også er båndtvang i perioden fra og med 21. august til og med 30. september.

I perioden med utvida båndtvang fra 21. august til 30. september er det likevel noen unntak fra båndtvangsbestemmelsene. Disse hjemles i hundeloven og er blant annet:

  • Bruk av ettersøkshund etter såra eller sjukt vilt

  • Hund som brukes til jakt, jakthundtrening og jakthundprøver i perioden mellom 21. august til 1. april. Hunden skal slippes på en aktsom måte. Det betyr at den ikke kan være til fare for evt husdyr i området. I tillegg bør det innhentes tillatelse fra grunneier

Av hensyn til friluftsinteressene er det båndtvang i alle preparerte skiløyper i hele kommunen i juleferien (fra og med 23. desember til og med 1. januar), vinterferien (fra og med 20.februar til og med 10. mars) og påskeferien (fra og med lørdag før palmesøndag til og med andre påskedag). Det er i tillegg båndtvang alle lørdager og søndager mellom juleferien og påskeferien. 

Se  Lov om hundehold (hundelova) og lokal forskrift